Αλέξης Σαββόπουλος

Δεν πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για τον Θοδωρή Καρυπίδη που δεν προσπαθεί να παραμυθιάσει τον κόσμο του Άρη, αλλά και να προσποιηθεί ότι είναι κροίσος.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Ο κόσμος του Άρη έχει μπουχτίσει από λόγια, ψέματα και μεγαλεπήβολους στόχους, που αποδεικνύονταν έπεα πτερόεντα με το πρώτο φύσημα του… βαρδάρη. Ο Θόδωρος Καρυπίδης, δεν προσπάθησε στη Γ.Σ να παραπλανήσει. Να παραστήσει κάποιον άλλον. Κοινώς να προσποιηθεί ότι είναι ο κροίσος που θα ανοίξει το παχυλό πορτοφόλι του και από μέσα θα ξεπηδήσουν εκατοντάδες εκατομμύρια. Δεν θα έπειθε κανένα και σοφά δεν το έπραξε. Εκμεταλλευόμενος προφανώς και το γεγονός ότι σε σχέση με τον περασμένο Αύγουστο, δεν υπήρχε αντίπαλο δέος, επιδίωξε να φτάσει τα πόδια του μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα. Ούτε εκατοστό παραπάνω. Τόσα έχω, τόσα μπορώ να βάλω αφού στην τελική τόσα κρίνω ότι χρειάζονται για τη Football League. Όσο πάμε πιο παραπάνω αλλάζει το πράγμα αφού εκεί πλέον είναι διαφορετικές οι απαιτήσεις αλλά και τα έσοδα, που και στη 2η κατηγορία θα παραμείνουν πενιχρά.

Τουλάχιστον ήταν ειλικρινής και δεν παραμύθιασε τον κόσμο. Μπορεί ενδεχομένως την πλατιά μάζα των αρειανών που ονειρεύεται τον δικό της… Αμπράμοβιτς να την «ξενέρωσε» αλλά υπερίσχυσε το μη χείρον βέλτιστο. Άλλωστε ακόμη και αν για λόγους πρεστίζ και συμβατότητας με το μέγεθος του Άρη (εδώ συμφωνούμε άπαντες), η Γ.Σ αποφάσιζε 5εκ ευρώ, κατά βάθος ακόμη και αυτοί θα γνώριζαν ότι είναι ουτοπικό να καλυφθεί και το μόνο που θα πετύχαινε θα ήταν να καθυστερήσει τις διαδικασίες.

Από τη στιγμή που τελείωσε το πρωτάθλημα, ήταν γνωστό ότι θα γινόταν η Γ.Σ για τη νέα εταιρία και το αρχικό της ΜΚ. Δεν εκδήλωσε όμως κανείς ενδιαφέρον. Ούτε καν μέσω ενός πληρεξούσιου δικηγόρου. Αυτό προφανώς κάτι σημαίνει. Ο Άρης έχει περάσει από μια μεγάλη περιπέτεια που τον πλήγωσε, τον απαξίωσε, του έπληξε το προφίλ. Εξ ου και ο χαμηλός πήχης του ΜΚ που δίνει μια έξοχη αφορμή για ενδοσκόπηση στους φίλους του Άρη.

Ο Καρυπίδης από την άλλη για να πάμε σε αυτό που έχουμε ως την πλέον πιθανή πραγματικότητα οφείλει να παραμείνει ειλικρινής και βήμα-βήμα να αρχίσει να επουλώνει πληγές. Αρχικά να φτιάξει μια καλή ομάδα που θα επαναφέρει τον Άρη γρήγορα στη Σούπερ Λιγκ, σιγά-σιγά τον κόσμο στο γήπεδο και να οργανώσει την ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Είναι πλέον το ακλόνητο φαβορί για να γίνει ο μεγαλομέτοχος της νέας ΠΑΕ, αλλά θα κατάλαβε από χθες ότι δεν θα υπάρξει προς το πρόσωπό του καμία ανοχή και ότι οι απαιτήσεις είναι αυξημένες μετά την περιπέτεια και την ταπείνωση που γνώρισε ο κόσμος του Άρη, αλλά και τις υποσχέσεις που μοίρασε απλόχερα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x